KKDİK te Kayıttan Sorumlu “Taraflar”

25 Mayıs 2020 Pazartesi

Türk REACH diye tanımladığımız, Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik yani KKDİK yönetmeliği 23.06.2017 tarihli Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yönetmelik, tüm imalatçılar ve/veya ithalatçılar ve/veya alt kullanıcıları, tedarik zincirindeki aktörler olarak tanımlamış, “imalatçılar, ithalatçılar ve alt kullanıcılar, insan sağlığını ya da çevreyi olumsuz etkilemeden maddelerin üretilmesini, piyasaya arzını ya da kullanılmasını sağlamakla yükümlüdür” ilkesiyle kimyasal madde İMALATÇI ve İTHALATÇI’larını veya ilgili olduğu durumlarda ALT KULLANICI’ları yıllık 1 ton ve üzerindeki kimyasal maddeler için Kayıt kapsamında sorumlu tutmuştur.

İmalatçı, ithalatçı veya ilgili olduğu durumlarda alt kullanıcı, KKDİK Yönetmeliği çerçevesindeki yükümlülüklere uyma sorumluluğu kendisine ait olmak şartıyla, yönetmeliğin ilgili hükümlerini yerine getirebilmek için ÜÇÜNCÜ TARAF TEMSİLCİ atayabilmektedir. Üçüncü Taraf Temsilci yurtiçindeki kayıtçı adına işlemleri gerçekleştirir ve gerektiğinde konsorsiyumlarda yer alır. Üçüncü Taraf Temsilcinin hizmet verdiği imalatçı, ithalatçı ya da alt kullanıcının kimliği, Bakanlık tarafından diğer imalatçı, ithalatçı ve alt kullanıcılara açıklanmaz.

İthalat yapan firmalar için ise, yurt dışındaki imalatçının kayıt yaptırmayı kabul etmesi durumunda ithalatçıya, alt kullanıcı tarafına geçme hakkı verilmiştir. Ancak yurt dışındaki firmanın Türkiye’de kayıt gerçekleştirebilmesi için burada yerleşik bir firma/kişi ile anlaşarak yurt içindeki bu firmayı/kişiyi kendisinin TEK TEMSİLCİ’si olarak ataması gerekmektedir.

Tüm Blog Yazıları

KATALOG

Aşağıda yer alan butona tıklayarak Pdf formatındaki kataloğumuzu indirebilirsiniz!

PDF Katalogu İndir

BİZE ULAŞIN

Halkapınar Mahallesi 1202/1 Sk No:69 D:103 İnşaatçılar İşhanı, Konak - İzmir
T : (0232) 457 50 21
F : (0232) 457 50 81