KKDİK - Tek Temsilcilik

TEK TEMSİLCİLİK NEDİR? 

Türk REACH - KKDİK Yönetmeliği, kendi halinde, karışım içinde ya da bazı durumlarda eşya içindeki maddeyi 1 ton/yıl ve üzeri miktarlarda Türkiye’ye ithal eden (muaf maddeler hariç) ithalatçılara Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Kimyasal Kayıt Sistemi (KKS) üzerinden kayıt yükümlüğü getirmiştir. 

Ancak yönetmelik, eğer isterlerse, bu maddelerin Yurt Dışındaki üreticilerine de kayıt imkanı sağlamaktadır. Bu durumda Türkiyedeki İthalatçı kayıtlı madde getirmiş olacağından Alt Kullanıcı rolüne geçerek kayıt yaptırmaktan muaf olmaktadır.

İthalatçı veya yurt dışındaki imalatçıdan herhangi birinin, bu maddelerin kayıtlarını gerçekleştirmemesi halinde 2024 yılı itibariyle Türkiye pazarına satış yapamayacaktır.

Yurtdışındaki imalatçının, Türk REACH-KKDİK Yönetmeliği kapsamında kayıtlarını gerçekleştirebilmesi için Türkiye içinde yerleşik gerçek ya da tüzel bir kişiyi KKDİK Yönetmeliği kapsamındaki kayıt yükümlülüklerini yerine getirmek üzere Tek Temsilcisi olarak ataması gerekmektedir.

Bilçev Mühendislik olarak, tecrübeli Kimyasal Değerlendirme Uzmanlarımız ile yurt dışında yerleşik imalatçılara KKDİK Yönetmeliği (Turkish REACH) kapsamında TEK TEKMSİLCİLİK (Only Representative) hizmeti sunmaktadır.

Bilçev Mühendislik olarak Tek Temsilcilik hizmetimizin kapsamı:

  • Maddelerinin Ön Kayıtlarını (Ön-MBDF) gerçekleştirmek,
  • Madde Bilgisi Değişim Forumlarında (MBDF) iletişimleri sağlamak ve ilgili firmaya aktarmak,
  • Teknik dosyaların hazırlanmasında gerekli testleri belirlemek ve faaliyetleri izlemek,
  • Kimyasal Kayıt Sistemine (KKS) entegre KGDRS üzerinden Kimyasal Güvenlik Raporlarını oluşturmak,
  • Kayıt Dosyalarını hazırlayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Kimyasal Kayıt Sistemine 31 Aralık 2023 tarihine kadar girişlerini yapmak,
  • Yurdışı firmasının Türkiye'de satış yaptığı yurtiçi yerleşik ithalatçılarının KKS sistemine eklenmesi.









KATALOG

Aşağıda yer alan butona tıklayarak Pdf formatındaki kataloğumuzu indirebilirsiniz!

PDF Katalogu İndir

BİZE ULAŞIN

Halkapınar Mahallesi 1202/1 Sk No:69 D:103 İnşaatçılar İşhanı, Konak - İzmir
T : (0232) 457 50 21
F : (0232) 457 50 81