KKDİK - Üçüncü Taraf Temsilcilik

ÜÇÜNCÜ TARAF TEMSİLCİLİK NEDİR? 

Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik (KKDİK) ile, Türkiye' deki kimyasal madde imalatçıları ve ithalatçıları ile eşya imalatçıları Türkiye'nin REACH' i diye tanımladığımız KKDİK Yönetmeliği kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Kimyasal Kayıt Sistemine (KKS) madde kayıtlarını gerçekleştirmediği sürece 01.01.2024 tarihi itibariyle piyasaya ürün sunamayacaktır.

Turk REACH-KKDİK Yönetmeliği, kimyasal maddelerin kayıtlarının "Ortak Kayıt" sistemi ile yapılması ve bu sayede gereksiz testlerden kaçınılmasına olanak sağlamaktadır. Ortak kayıt sisteminde aynı maddenin kayıt ettirenleri Madde Bilgisi Değişim Formularında (MBDF) biraraya gelerek veri ve maliyet paylaşımını yapabilmektedir. Kayıt yaptıracak olan imalatçı, ithalatçı veya gerekli hallerde alt kullanıcı, yönetmelik çerçevesindeki yükümlülüklerini yerine getirirken, kendi kimliklerini MBDF içerisindeki diğer katılımcılara açıklamak istememeleri durumunda, üçüncü taraf temsilci atayabilmektedir. 

Bu durumlarda, üçüncü taraf temsilci atamış olan imalatçı, ithalatçı ya da alt kullanıcının kimliği Bakanlık tarafından diğer imalatçı, ithalatçı ve alt kullanıcılara açıklanmamaktadır. MBDF içerisindeki tüm iletişim Üçüncü Taraf Temsilci tarafından sağlanmaktadır.

Bilçev Mühendislik olarak Üçüncü Taraf Temsilcilik hizmetimizin kapsamı:

  • Maddelerinin Ön Kayıtlarını (Ön-MBDF) gerçekleştirmek,
  • Madde Bilgisi Değişim Forumlarında (MBDF) iletişimleri sağlamak ve ilgili firmaya aktarmak,
  • Teknik dosyaların hazırlanmasında gerekli testleri belirlemek ve faaliyetleri izlemek,
  • Kimyasal Kayıt Sistemine (KKS) entegre KGDRS üzerinden Kimyasal Güvenlik Raporlarını oluşturmak,
  • Kayıt Dosyalarını hazırlayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Kimyasal Kayıt Sistemine 31 Aralık 2023 tarihine kadar girişlerini yapmak,









KATALOG

Aşağıda yer alan butona tıklayarak Pdf formatındaki kataloğumuzu indirebilirsiniz!

PDF Katalogu İndir

BİZE ULAŞIN

Halkapınar Mahallesi 1202/1 Sk No:69 D:103 İnşaatçılar İşhanı, Konak - İzmir
T : (0232) 457 50 21
F : (0232) 457 50 81