Kimyasallar Yönetimi Eğitimi

İşletmelerde "Kimyasallar Yönetimi" büyük önem arz etmektedir. Özellikle çalışanların sağlığı ve kimyasalların risklerinin önüne geçilmesi ile risk yönetim önlemlerinin iyi belirlenmesi için kimyasalların zararlılıkları doğru okunmalıdır.

Kimyasalların risklerini görebilmenin en sağlıklı yolu Güvenlik Bilgi Formlarını iyi özümsemekten geçer. Güvenlik bilgi formları sadece sertifikalı Güvenlik Bilgi Formu Hazırlayıcıları veya Kimyasal Değerlendirme Uzmanları (KDU) tarafından hazırlanabilmektedir. 

İşletmede bulunan kimyasallara ait GBF (SDS) lerin uygunluğunun kontrol edilmesinden tutun da Fizikokimyasal, İnsan Sağlığı ve Çevre açısından tanımlanan zararlılıkları bilmek kimyasallar yönetiminin ilk aşamasıdır.

KKDİK yönetmeliğinin bir gerekliliği olarak Kimyasal maddelerin kayıtları esnasında İnsan sağlığı zararlılık değerlendirmesi kapsamında yapılan DNEL hesaplamaları ile çevresel zararlılık kapsamında yapılan PNEC hesaplamaları işletmelere kimyasallar yönetimi yapılabilmesi kapsamında yeni veriler sağlamaktadır.

Kimyasal maddelere maruz kalma yolları ve işletmede hali hazırda alınmış olan tedbirler kapsamında risklerin tespit edilmesi ile riskin kontrol altında olup olmadığı irdelenmelidir.

Tüm bu ihtiyaçlar ışığında firmaların İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları başta olmak üzere ilgili sorumlu personele Kimyasallar Yönetimi kapsamında eğitimler düzenlenmektedir.

Eğitim İçeriği;

  • Güvenlik Bilgi Formu Okuma
  • Sınıflandırma Bilgisi
  • Maruz kalma yollar ve Maruziyet Senaryosu okuma
  • Genişletilmiş Güvenlik Bilgi formu inceleme
  • İnsan Sağlığı Zararlılık Değerlendirmesi yorumlama
  • Çevre Zararlılık Değerlendirmesi yorumlama
  • Risk hesaplama

Eğitim Süresi : 2 gün

Eğitmen: Funda TANKUŞ KURT


 









KATALOG

Aşağıda yer alan butona tıklayarak Pdf formatındaki kataloğumuzu indirebilirsiniz!

PDF Katalogu İndir

BİZE ULAŞIN

Halkapınar Mahallesi 1202/1 Sk No:69 D:103 İnşaatçılar İşhanı, Konak - İzmir
T : (0232) 457 50 21
F : (0232) 457 50 81