KKDİK Kayıt Süreci - 15.02.2021 Tarihli Bakanlık Duyurusu

15 Şubat 2021 Pazartesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından KKDİK Kayıt süreci ile ilgili 3. duyuru yayınlandı.. 


KKDİK YÖNETMELİĞİ - KİMYASAL KAYIT SİSTEMİ YENİLİKLERİ

Kimyasal Kayıt Sistemi’ne 01/03/2021 tarihi itibariyle yansıyacak fonksiyonlara ilişkin bilgilendirmeler:

1.Lider Firmanın ‘Madde İçin Lider Firmayım’ beyanını yapmadan önce MBDF’deki tüm firmalarla iletişime geçmesi son derece önemlidir. Bu doğrultuda MBDF sayfasına Lider Firma seçimine yönelik olarak bir oylama modülü entegre edilecektir. MBDF katılımcıları Lider Firma Adayı olan firmaları oylayabilecektir. Bu doğrultuda ilgili modülün entegresiyle eş zamanlı olarak lider firma beyanlarına 01/03/2021 tarihinde başlanacaktır. Oylama zorunlu değildir. Ancak gerekli gördüğü durumlarda Bakanlık oylama yapılmasını talep edebilir ya da oylama sonuçlarına başvurabilir.

2.Bir referans madde için sadece bir Lider Firma atanabilir. MBDF’de Lider Firma seçiminde bir anlaşmazlık olması durumunda (birden fazla firmanın lider firma olmak istemesi gibi) Bakanlığa başvuruda bulunulması gerekir. Bu gibi anlaşmazlık durumlarında Bakanlık söz konusu maddenin MBDF katılımcılarını bilgilendirerek oylamaya yönlendirir ve lider firmayı belirler.

3.Kayıt ücretlerine ilişkin olarak KKS’ye ücret hesaplayıcı fonksiyonu eklenmiştir. Ücret Hesaplayıcı; firma büyüklüğü, seçilen tonaj aralığı ve ortak/tek başvuru durumuna göre ödenmesi gereken ücreti hesaplar (Bakanlığımız Döner Sermaye Birim Fiyat Listesinde yer alan ücret kodunu gösterir). Kayıt ücreti kayıt dosyasının gönderileceği ekranda gözükür. Bu aşamada izlenmesi gereken adımlar:

i.Firma Büyüklüğüne İlişkin Olarak:Eğer firmanız “Küçük Ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı, Nitelikleri Ve Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelik”e göre mikro, küçük ya da orta ölçekte ise Bakanlığımız Döner Sermaye Birim Fiyat Listesinde belirlenen azaltılmış kayıt ücretlerinden faydalanırsınız. Duyuru yayın tarihinden itibaren bütün firmalar ‘Büyük’ firma olarak atanmıştır. Azaltılmış ücretlerden faydalanabilmeniz için ‘Firma Bilgilerim’ modülünden firma büyüklüğünüzü değiştirerek KOSGEB’in web sitesi aracılığıyla temin ettiğiniz KOBİ beyannamesini sisteme yüklemeniz gereklidir.

Eğer Tek Temsilci iseniz Temsilciliğini Yaptığınız yurt dışı firmanın büyüklüğü“Küçük Ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı, Nitelikleri Ve Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelik”e göre mikro, küçük ya da orta ölçekte ise yurt dışı firmadan alacağınız çalışan kişi sayısı ve yıllık cirosunu gösterir beyanı sisteme yüklemeniz gereklidir.

ii.Kayıt dosyası gönderirken seçtiğiniz tonaj aralığına göre zorunlu olan bilgi gerekliliklerini doldurduktan sonra Madde Gönderim Ekranında ödemeniz gereken ücret ve bu ücretin Bakanlığımız Döner Sermaye Birim Fiyat Listesindeki kodu gözükür.
iii.Kayıt dosyasını gönderdikten sonra sistemde gözüken ücreti Bakanlığımız Döner Sermaye Bütçesi hesabına yatırmanız gereklidir. KKS sistemi Bakanlığımız Döner Sermaye Bütçesi ile entegre edilmiştir. Kayıt ücreti ödeme işlemini tamamladıktan sonra KKS’ye kayıt ücretinizin ödenmiş olduğu bilgisi düşer ve dosyanız Bakanlık değerlendirmesine alınır. Ayrıca dekont yükleme işlemi yapılmayacaktır.

Tüm Haberler

KATALOG

Aşağıda yer alan butona tıklayarak Pdf formatındaki kataloğumuzu indirebilirsiniz!

PDF Katalogu İndir

BİZE ULAŞIN

Halkapınar Mahallesi 1202/1 Sk No:69 D:103 İnşaatçılar İşhanı, Konak - İzmir
T : (0232) 457 50 21
F : (0232) 457 50 81